Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marabu africký (Leptoptilos crumeniferus) je příbuzný našeho čápa. Svým chováním spíše připomíná supa: stejně jako on je mrchožravý, při hledání potravy krouží ve velkých výškách, má velký zobák k trhaní těla mršiny, hlava i krk jsou téměř lysé, což je výhodné při krmení – neznečistí si peří. Uloví také drobné živočichy, např. žábu, hmyz… Naráz dokáže spolknout  i 1 kg masa.  

marabu africký